Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vi söker verksamhetschef för Idrott & Folkbildning!

28 JUN 2019 08:53
SISU Idrottsutbildarna Örebro län och Örebro läns Idrottsförbund utgör tillsammans och var för sig Riksidrottsförbundet och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2019 08:51

Vår uppgift kan sammanfattas i att leda, stödja och företräda samt bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrott att nå föreningsidrottens gemensamma vision: Svensk idrott – världens bästa.

Vill du vara med och utveckla människor och idrottsföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och viktigt? Är du en ledare som tror på laget före jaget?

Som verksamhetschef för Idrott & Folkbildning är ditt ansvar och dina arbetsuppgifter att... 

...tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten med sikte på svensk idrottsrörelses gemensamma mål 2025. I dina arbetsuppgifter ligger att leda i linje med vår verksamhetsinriktning och verksamhetsplan. 

...leda 15 idrottskonsulenter, som i sin tur stöttar vårt läns idrottsföreningar, ledare och aktiva i sitt utvecklings- och folkbildningsarbete. Verksamheten bygger på ett utåtriktat förhållningssätt där mötet på föreningens hemmaplan är en grund. Du arbetar i nära samspel med dina medarbetare, vilka du coachar och utvecklar individuellt och som team. 

...rapportera direkt till distriktsidrottschefen och ingå i ledningsgruppen. Som en del i ledningsgruppen agerar du även utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan över våra verksamhetsområdesgränser är en naturlig del.

...representera verksamheten gentemot andra distrikt och vår riksorganisation. Samverkan lokalt och regionalt med omkringliggande samhälle ingår i rollen.

...ha ett delegerat personal-, arbetsmiljö-, och budgetansvar.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du har med dig erfarenhet och förståelse för idrottsrörelsens och folkbildningens drivkrafter. Du har kraften att leda och företräda en framtidsinriktad och folkrörelsebaserad verksamhet.
Du står för ett involverande ledarskap och värderar förtroende och tillit högt.
Vi söker dig med utbildning på universitetsnivå och ser att du har erfarenhet av ledarskap och personalfrågor.

Information och ansökan
Tillträde enligt överenskommelse.
Din arbetsplats finns på Idrottens hus, Karlsgatan 28, Örebro
Vi anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämnkönsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling. Därför förespråkar vi mångfald i vår rekryteringsprocess. Om du erbjuds tjänsten kommer vi att efterfråga ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdag är 2019-08-19.

Vi kommer löpande att hantera inkomna handlingar.

Annonsen finns även publicerad på Arbetsförmedlingens hemsida.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef,
This is a mailto link, 019-17 55 22

Helena Frisk Wesström, facklig företrädare Unionen, This is a mailto link, 019-17 55 24

Örebro läns Idrottsförbund (DF) och SISU Idrottsutbildarna Örebro (SISU-d) utgör tillsammans och var för sig Riksidrottsförbundets och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja SF/MO regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist. Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa!

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss