Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

FaR® - Fysisk aktivitet på recept

FaR® - Fysisk aktivitet på recept, är ett konkret och användbart verktyg i hälso- och sjukvårdens arbete med att främja fysisk aktivitet i befolkningen. FaR® innebär en för personen anpassad ordination och används till såväl friska inaktiva som till personer med någon diagnos, för att förebygga och behandla.
  • Uppdaterad: 07 APR 2016 14:18

FaR® förskrivs av legitimerad personal i dialog med patienten och är individuellt anpassad till personens egen förmåga, intresse och hälsotillstånd. Aktiviteten sker på egen hand eller i grupp och eventuella kostnader ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård. 

En grundläggande del i FaR®-arbetet är den samverkan som sker mellan hälso- och sjukvården och andra aktörer i samhället, till exempel frivilligorganisationerna, som har en lång erfarenhet av att arbeta med fysisk aktivitet, motion och träning. 

I Örebro län bygger FaR®-arbetet på en samverkan mellan Region Örebro län och Örebro läns Idrottsförbund. I avtalet står bland annat att ÖLIF ska medverka i FaR®-arbetet genom att stödja patienter att hitta aktiviteter, skapa aktiviteter för patienter där aktiviteter saknas och tillsammans med hälso- och sjukvården medverka i att utveckla arbetsmetoder.

Efterfrågan på aktiviteter är varierande och arrangörer kan finnas inom idrottsrörelsen, andra organisationer eller i den privata sektorn. Behovet av aktiviteter i närområdet är alltid aktuellt. 
Är er förening/organisation intresserad av att starta motionsaktiviteter för personer som blivit ordinerade fysisk aktivitet eller har ni redan idag verksamhet som är lämplig, eller vill veta mer om FaR®?
Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakt

Tina Modin

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 40
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss