Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ätstörningar

  • Uppdaterad: 21 DEC 2015 17:02

Att förebygga och tidigt upptäcka ätstörningar är en angelägen fråga inom idrotten. Det finns ingen enkel förklaring till varför vissa idrottare drabbas av ett stört ätbeteende. Det handlar om en rad samverkande faktorer, som till exempel kroppsfixering, individuell sårbarhet, prestationskrav m.m. i kombination med utlösande faktorer vid exempelvis stress.

ÖLIF har i samverkan med Västmanlands Idrottsförbund och Region Örebro län tagit fram en handlingsplan för att förebygga ätstörningar. Det finns även en handlingsplan med förslag till insatser när idrottsaktiva uppvisar symtom på ätstörning.


Riskföreningen mot ätstörningar, Frisk&Fri, erbjuder stöd till personer med ätstörningar och deras anhöriga. De arbetar också med att förebygga ätstörningar. Här finner du även ett webbaserat studiemedel om ätstörningar.

Till Region Örebro läns ätstörningsenhet kan ledare och föräldrar ringa för att få råd om man misstänker att en idrottare drabbats av en ätstörning. Remiss behövs inte.

Kunskapscentrum för ätstörningar (KÄTS) forskar och sprider kunskap om ätstörningar.

Kontakt

Margareta Johansson

Verksamhetschef
Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 75
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss