Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

High Five

Idrott för alla!

High Five tillsammans med Rädda Barnen

High Five är ett projekt som Rädda Barnen driver för att stödja idrottsföreningar i arbetet för alla barn och ungdomars rätt att få utöva idrott. Projektet syftar till skapa verktyg för att alla barn och ungdomars förutsättningar och villkor ska bli sedda, att mobbning och kränkning motverkas.
  • Skapad: 25 OKT 2013 11:25

I Örebro bedrivs High Five i nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna. SISUs erfarenhet av arbete med dessa frågor och deras nära kontakt med idrottsföreningar skapar goda möjligheter att bedriva High Five i Örebro.

Handlingsplan
High Five vill utforma en handlingsplan för hur föreningen ska omsätta värderingar till konkret handling. Handlingsplanen ska på ett tydligt sätt förebygga och vara en guide i hur idrottsföreningen ska agera om kränkning och diskriminering förekommer.

Handlingsplanen tas fram av 8-10 personer knutna till er idrottsförening (ledare, funktionärer, föräldrar osv). Denna grupp träffas under 3 kvällar ca 2,5 timmar/kväll. Träffarna leds av en processledare.

Processledare
SISU och Rädda Barnen har processledare som kan hålla i utformandet av handlingsplanen. Dessa kontaktas via er SISU-konsulent eller via Rädda Barnens representant This is a mailto link

Mer information finns även på www.räddabarnen.se/highfive

Kontakt

Kristin Stenman

SISU Idrottsutbildarna
019-17 55 16
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019-175500
Fax: 019-102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss