Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Föräldrastöd

Att vara idrottsförälder är inte alltid så lätt. Funderingarna kan vara många när man har barn som idrottar. Att prata med barnets tränare är steg ett, men ibland behöver man också få prata med någon utomstående och oberoende.
  • Skapad: 14 OKT 2013 11:15

Hur stöttar man sitt barn på bästa sätt? 
Vad säger man när ens barn är ledsen över att inte få vara med och spela? 
Hur skapar vi balans mellan skolarbete och idrott? 

Idrotten har inlett ett samarbete med Rädda Barnen för att ge stöd till idrottsföräldrar. Genom att ringa till Rädda Barnens föräldratelefon (eller mejla) kan man som förälder få råd och stöd hur man kan agera i knepiga situationer i samband med sitt barns idrottande. Syftet med föräldratelefonen är att öka barns möjligheter till en trygg uppväxt genom att stödja och stärka föräldrar och målet är att förebygga övergrepp, kränkningar, diskriminering och mobbning inom idrotten.

Den som svarar i föräldratelefonen är kunnig på barns rättigheter och kan också vid behov ge vägledning till vart man kan vända sig, beroende på vad frågan handlar om. Det kan till exempel vara frågor kring mobbing, utslagning, andra föräldrars agerande på träningar och tävlingar eller olika former av trakasserier.

Föräldratelefonen: 020-786 786 
Föräldramejlen: This is a mailto link

Kontakt

Margareta Johansson

Verksamhetschef
Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 75
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss