Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Jämställdhet

Deltagande i föreningsidrott är en viktig faktor för samhällets folkhälsa och individens välmående. Undersökningar i Örebro län visar att pojkars idrottsdeltagande är nästan dubbelt så stort som flickors (65 % respektive 35 %). Sedan 2016 satsar Örebro läns Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna på att förändra denna ojämställdhet.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2018 16:24

Syftet med Idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten i enlighet med svensk idrotts gemensamma mål med sikte på år 2025. Jämställdhet är ett utav de prioriterade områden som Idrottslyftet kan stötta med ekonomiska medel. Fokus ligger på utveckling för att öka flickors deltagande inom idrotten. För att lyckas med detta krävs det att vi skapar en inkluderande och rättvis föreningsmiljö som välkomnar alla.

Föreningar som vill arbeta med jämställdhet erbjuds stöttning av oss på Örebro läns Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna. De föreningar som tilldelas medel kommer att kopplas ihop med ÖLIF/SISU via konsulenter eller projektledare där det ekonomiska resursstödet kompletteras med kompetensutbildning inom jämställdhet samt möjlighet att marknadsföra föreningens insatser via media eller sociala medier.

Utvärdering och uppföljning av stödet sker kontinuerligt och i samband med beviljat stöd förbinder sig föreningen också att lämna en återrapportering av använda medel.

Önskar ni genomföra insatser inom området jämställdhet? Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakt

Hanna Palm

Idrottskonsulent
SISU Idrottsutbildarna
019-17 55 73
This is a mailto link

Daniel Alsarve

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 43
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss