Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsövergripande insatser för barn och unga

Att tidigt skapa en aktiv livsstil har många hälsofördelar och nyare forskning har visat att idrottande ungdomar har en mer positiv syn på framtiden jämfört med icke idrottande ungdomar.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2019 09:06

För att synliggöra den mångfald av idrotter som finns att tillgå, att främja rörelseglädje samt skapa bättre förutsättningar för barn och unga att hitta ”sin” idrott vill vi satsa på att utveckla ”prova-på-dagar” samt idrottsskolor.

Idrottsövergripande insatser skall bedrivas utifrån de riktlinjer som finns fastställda i ”Idrotten vill” samt i linje med målen för idrottens strategiarbete verka för att stimulera till ett livslångt idrottande inom föreningsidrotten.

Örebro läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna kan ge stöd, tips och idéer kring hur en idrottsskola och/eller ”prova-på-dag” skulle kunna arrangeras och erbjuda ledarutbildning till dig som vill bli ledare i idrottsskolan.

För mer information hör av dig till ansvariga kontaktpersoner!

Kontakt

Malin Nilsson Deck

SISU Idrottsutbildarna
019-17 55 08
This is a mailto link

Emma Johansson

SISU Idrottsutbildarna
019-17 55 02
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss