Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ungdomsinitiativ

Är ni mellan 13-25 år och har en idé om hur ni skulle kunna få fler medlemmar till er idrott/förening eller få befintliga medlemmar att stanna kvar? Genom Ungdomsinitiativet kan engagerade unga få stöd upp till 5000 kr för sina idéer.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 16:06

DET HÄR KAN STÖDET GÅ TILL:
Målet med detta bidrag är att fler barn och ungdomar ska bli medlemmar i svensk föreningsidrott eller välja att stanna kvar. Upphovet till idén av det ni vill göra skall komma från ungdomarna själva, men du som ledare eller vuxen kan vara behjälplig att förverkliga den.

Kanske vill ni komma närmare varandra som grupp och åka på teambuilding? Kanske vill ni samla ihop laget och göra en gemensam aktivitet i klubbstugan? Eller skapa ett ungdomsråd i föreningen?
Hur ni vill gå tillväga med er idé bestämmer ni!

VARFÖR:
Vi vill att fler ungdomar ska vara en del av svensk idrott där medlemskapet innebär mer än träning och tävling. Med Ungdomsinitiativ vill vi uppmuntra ungdomar till möjligheten att påverka sin egen verksamhet. Ett övergripande syfte är att skapa mer delaktighet och en större gemenskap inom föreningen.

Vill ni veta mer? Kontakta oss så hjälper vi er!

EXEMPEL:
* Ungdomarna i Lekebergs IF ville bygga sin egen miniramp för sin nystartade skateboardverksamhet och sökte delar av stödet för detta via Ungdomsinitiativet.

* Ungdomarna i Nora BK och Nora LTK arrangerade tillsammans ett sommarläger för barn.

* De fotbollsspelande tjejerna i KFUM Örebro Ungdom arrangerade en match på Tegelbruket mot Sturehov IK Dam C med efterföljande umgänge tillsammans över gemensam måltid.

KFUM Örebro Ungdom tillsammans med Sturehov IK Dam C.

Kontakt

Daniel Alsarve

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 43
This is a mailto link

Robin Meyer

SISU Idrottsutbildarna
019-17 55 94
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss