Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Utbildning antidoping

Ett positivt analyssvar av ett dopingprov kan få förödande konsekvenser för en idrottsutövares karriär och privatliv. Genom att vara påläst och medveten kan dopingfall förebyggas och idrottskarriärer räddas.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 11:00

Vision
ÖLIF och SISU Idrottsutbildarnas vision är att ha Sveriges bäst utbildade elitidrott i antidopingfrågor.

Vi vill:

  • Värna om rent spel och förebygga doping inom idrotten.
  • Minimera idrottsutövarnas risk att träna och tävla med otillåtna substanser i kroppen och eventuellt lämna ett positivt dopingprov på grund av okunskap.
  • Bidra till att föreningarna får den kunskap om antidoping som de enligt RF:s stadgar har skyldighet att känna till.

Utbildning
För att höja kunskapsnivån i antidopingfrågor erbjuder ÖLIF och SISU idrottsföreningar och idrottsutövare stöd i genomförandet av antidopingutbildarna Vaccinera klubben och Ren Vinnare, samt en föreläsning.

Vaccinera klubben

  • Genom utbildningen skapar din förening en egen handlingsplan för antidopingarbetet. Förutom de förebyggande åtgärderna får föreningen en beredskap att hantera dopingfall i praktiken.

Ren Vinnare

  • E-utbildningen lär idrottsutövaren det allra viktigaste inom antidoping. Den består av sju korta moduler som är 3-4 minuter långa och består av videoklipp, övningar och fakta. Efter genomförd utbildning får man ett intyg.

Föreläsning

  • För idrottsutövare, ledare och styrelser som ger kunskap och insikt i dopingreglerna samt genomförandet av dopingkontroller. Det ingår även information om kosttillskott, läkemedel, dispens och dopinglistan, samt möjlighet att ställa frågor.

Kunskap förebygger doping
Vi rekommenderar att regelbundet att gå in på www.rf.se/antidoping för att få den senaste information inom antidoping och svar på idrottsrelaterade frågor så som:

Kontakta oss om ni har frågor och önskar mer information!

Kontakt

Elias Lindholm

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 25
This is a mailto link

Vaccinera klubben

Ren vinnare

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss