Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Allas rätt att vara med

Allas rätt att vara med är ett projekt riktat mot idrottsföreningar i Östra Mellansverige som har anställd personal. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2017 10:28

Under kommande två år satsar vi extra på idrottsföreningar med anställd personal. Tillsammans med föreningarnas styrelser och anställda kommer vi att arbeta för inkluderande och trygga miljöer där fokus ligger på kompetens, ansvar och utveckling. 

Inom projektet Allas rätt att vara med vill vi skapa miljöer där varje individs inneboende potential kommer till sin rätt, oavsett vilken roll man har i föreningen. Genom att satsa extra på de anställdas villkor vill vi skapa en miljö för optimal utveckling. Idrott är viktigt för alla och att alla är viktiga för idrotten.

För tryggt klimat och effektiva kanslier
Projektdeltagarna kommer att ingå i nätverk där möten med andra anställda och förtroendevalda sker för samtal och erfarenhetsutbyte varvat med utbildningsinsatser som leder till effektiva kanslier, tryggt klimat och goda resultat.  

"Projektet ligger helt rätt i tiden. Idrotten genomgår stora förändringar och vi behöver bli bättre på att ta till vara på de kompetenser som finns, värna våra anställda och ge föreningarna bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas optimalt och utan obstruktioner. Ingen diskriminering får förekomma, varken medveten eller omedveten. Kunskap och förståelse behöver vi alltid uppdatera oss med och fylla på."

- Jörgen Hedberg, distriktsidrottschef, Sörmlandsidrotten.

Ta kontakt med någon av de ansvariga kontaktpersonerna om du vill veta mer!

Kontakt

Johanna Tybell

Verksamhetsutvecklare
Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 27
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019-175500
Fax: 019-102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss