Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kvinna i Fokus

Kvinna i Fokus är ett TIA-projekt som riktar sig till asylsökande kvinnor i åldern 18 år och uppåt. Att som asylsökande få ägna sig åt meningsfull sysselsättning och få bli en del av en gemenskap ger en möjlighet till lite lättare vardag när väntan är lång.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2018 12:29

Att få träna kroppen kan göra att både det fysiska och det psykiska måendet stärks vilket är Kvinna i Fokus mål. Kvinnorna erbjuds en plats i en grupp som träffas två gånger i veckan för att prova på olika typer av fysiska aktiviteter samt har gemenskap genom hälsosam matlagning där även bildning i hälsosamma vanor ingår.

Kvinnorna får bland annat prova stavgång, cirkelträning, gummibandsträning, zumba, vattengympa och gå-fotboll samt göra studiebesök på exempelvis gym.

Aktiviteterna startade i Karlskoga och Lindesbergs kommun i december 2017, i Örebro kommun i februari 2018 och i Hallsbergs kommun mars 2018. Intresset att vara i dessa grupper har varit mycket stort.

Projektet ägs av Örebro läns Idrottsförbund men finansieras med TIA-medel ifrån Länsstyrelsen.

För ytterligare information, kontakta Magdalena Åsgärde.

Kontakt

Magdalena Åsgärde

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 34
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss