Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanker

I Örebrodistriktet vill vi få igång fler Fritidsbanker i länets kommuner. Med stöd av Idrottslyftet har vi på ÖLIF/SISU särskilda resurser att stötta just detta.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2018 14:05

En fritidsbank är en plats där man kan låna sport- och fritidsprylar kostnadsfritt, ungefär som när man lånar en bok på ett bibliotek. Syftet är att uppmuntra barn, ungdomar och vuxna till spontan- och föreningsidrottande och att bidra till en mer hållbar miljö där man tar tillvara på prylar som andra kan ha glädje av. Målsättningen är att kostnader kopplade till idrott ska minska.


Fritidsbanken i Nora finns belägen på Hjernet, Malmgatan 4.

Fritidsbanker finns i flera av Örebro läns kommuner. För mer information om öppettider med mera rekommenderas www.fritidsbanken.se där det går att hitta samtliga Fritidsbanker som finns öppnade i Sverige. 

Fritidsbanken i Laxå.

Örebro läns Idrottsförbund kommer fortsätta vara en stöttande part i etablerandet och skapandet av fler Fritidsbanker i länet. Om du har idéer på hur detta skulle kunna se ut i just din kommun, eller har du grejer att skänka, ber vi dig höra av dig till ansvarig kontaktperson!

Ladda ner rapporten: Utlåning av begagnad sport- och fritidsutrustning i Örebro län här.

Kontakt

Anton Olofsson

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 35
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss