Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Jämställdhetssupportern

Förverkligandet av våra jämställdhetsmål och införandet av jämställdhetsintegrering som strategisk metod har gått trögt inom idrotten. Därför är det övergripande målet i detta projekt är att förbättra förutsättningarna för en jämställd idrott där både flickor och pojkar, kvinnor och män har samma makt och möjlighet att vara engagerade i idrotten.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2018 14:05

Projektet vill vara en ”jämställdhetssupporter” som möter och stödjer idrottsföreningar i frågor som rör jämställdhet. Syftet är att öka medvetenheten och stärka delaktigheten i frågor som rör jämställdhet i förening. Projektet är 1-årigt och finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Projektets mål
Målet är att förbättra förutsättningarna för en jämställd idrott genom att öka medvetenheten och stärka delaktigheten i jämställdhetsfrågor i förening. En särskilt viktig målgrupp i detta arbete är förtroendevalda och andra personer med ledaransvar för aktiva idrottsutövare. Projektet vill höja jämställdhetskunskaper hos denna målgrupp och ge stöd till föreningar i arbetet med att till exempel minska diskriminering, sexism och homofobi. Lagidrotter för pojkar/män är ett särskilt prioriterat område i projektet.

Metod och tillvägagångssätt
Det är av vikt att öka individers engagemang i jämställdhetsfrågan men också att försöka synliggöra hur rådande strukturer påverkar idrottens förutsättningar att skapa jämställdhet. Ett kunskapsunderlag och en sammanställning av olika arbetssätt och verktyg tas fram där jämställdhetsutmaningar och framgångsmöjligheter identifieras. Ett annat tillvägagångssätt i projektet är också nätverksbildande mellan idrottsföreningar och mellan idrottsrörelsen och det omgivande samhället. Detta sker genom konferenser, workshops, nätverksträffar och andra former av möten.

Vid frågor, kontakta projektledare Daniel Alsarve.

 

Skribent: Anton Olofsson
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Daniel Alsarve

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 43
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss