Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Allas rätt att vara med

"Allas rätt att vara med" är ett projekt som genomfördes under 2016–2018 och som riktat sig till föreningar och SDF med anställd personal.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2017 10:28

Med stöd av Europeiska socialfonden arbetade de fem distriktsidrottsförbunden i Östra Mellansverige för att stärka idrotten i arbetsgivarfrågor och att skapa mer professionella arbetsplatser inom idrotten. Tillsammans med föreningarnas styrelser och anställda arbetade vi för inkluderande och trygga miljöer där fokus ligger på kompetens, ansvar och utveckling. Totalt har ett 70-tal föreningar och SDF har tagit del av utbildning, erfarenhets­utbyte och möjligheter till fördjupning.

Ett konkret resultat av projektet är ett verktyg för personalhandbok. Materialet är framtaget i samarbete med fackklubben Unionen och består en mall tillsammans med ett tillhörande arbetsmaterial. Materialet finns att ladda ner och föreningar och SDF som är intresserade av att jobba med materialet kan vända sig till sin idrottskonsulent för att få stöd i processen.

Kontakta gärna Johanna för frågor gällande projektet och Helena för frågor relaterade till arbetsmaterialet.

Ladda ner:
Handbok för föreningar
Arbetsbok för föreningar

Kontakt

Johanna Tybell

Verksamhetsutvecklare
Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 27
This is a mailto link

Helena Frisk Wesström

Örebro läns Idrottsförbund
019-17 55 24
This is a mailto link

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019175500
Fax: 019102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss